Nicolas Úbl

potřebuje neurorehabilitaci a kompenzační pomůcky
Variabilní symbol: 255

Darovat na darujme.cz

Pomoc pro Nicolase Úbla

Malý Nicolas má v důsledku problémů při porodu těžké kombinované postižení a jeho stav se nyní zhoršuje. Je proto odkázaný na celodenní péči maminky - samoživitelky, odkázané jen na sociální dávky. Ta se snaží se svým synkem absolvovat co nejčastěji takové terapie, které mu pomáhají se naučit chodit a pokročit v psychomotorickém vývoji. Ukázalo se, že nejúčinnější je drahá neurorehabilitace, ale tu zdravotní pojišťovny nehradí.

Devítiletý Nicolas z Chebska má odklad školní docházky, protože trpí v důsledku problémů při porodu těžkou mozkovou obrnou a kombinovaným postižením. Na jeho nezbytnou celodenní péči je jeho maminka sama. Díky řady ortopedických operací, pravidelné rehabilitaci, logopedii, hipoterapii a plavání se chlapečkovi před dvěma lety konečně podařily první krůčky.  Celý vývoj byl ale zbržděn komplikovanou zlomeninou nohy, která si vyžádala již několik operací a odklad tolik potřebných rehabilitací.  V současné době Nicoláskovi hrozící také rozpad kognitivních funkcí, a proto lékaři chtějí přikročit ke kortikoterapii. Ta ale má řadu nežádoucích účinků - nárůst váhy, oslabení imunity, ochabnutí svalstva atd. Vzhledem k prodělanému covidu, dvakrát za loňský rok, a zlomenině  nohy, musela být tato terapie zatím odložena a snad se uskuteční v letošním roce.

Po sejmutí sádry bude nutná dlouhodová rehabilitace a další zdravotní pomůcky. Protože na všechny nezbytné náklady má maminka k dispozici jen sociální dávky, obrátili se na nás o pomoc. Nicolasovi by kromě rehabilitace velice pomohla i pomoc osobního asistenta.

Zapojte se do pomoci tomuto malému velkému bojovníkovi. Své dary mu můžete posílat též bankovním převodem Nadaci ADRA na sbírkový účet č.  57333375/0300, v. s. 255. Děkujeme vám. V tom případě se Váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.

Nadace ADRA podporuje Nicolase od dubna 2019; aktualizace informací: leden 2022.