Výběr finalistů

Lhostejnost, byť bychom ji nazývali jakkoli jinak, je strašnou a trvalou formou krutosti. M. Proust

Všechny obdržené návrhy posuzuje podle statutu ceny její nominační výbor. Na podzim příslušného roku z nich vybere tři příběhy do finále, které se natočí a odvysílají v Tv Nova. Veřejnost pak z nich internetovým hlasováním zvolí ten, který ji nejvíce oslovil. Jeho prostřednictvím chceme poukázat na hodnotu všech lidí, kteří projevili statečnost, slušnost a odvahu při záchraně člověka.

V době online hlasování naleznete v hlasovacím formuláři reportáže a popisy tří finálových příběhů z posledního ročníku ceny.

Členové výboru Ceny Michala Velíška 2021:

Statut Ceny Michala Velíška zde

O práci výboru, držitelích ceny a jak čin Michala Velíška vstoupil do dvou životů hovořili v Nočním Mikrofóru Českého rozhlasu Dvojka Vítězslav Vurst a Eliška Sommerová. Poslechněte si, jak vznikla Cena Michala Velíška a jaké to je žít darovaný život.